hasplasztika műtét

Milyen vizsgálatokra van szükség a hasplasztika előtt?

Erősen striás bőr esetén, vagy ha a hasfalon meglazult és veszített feszességéből a felhám, szülést, erős fogyást követően, gyakran javasolt a hasplasztikai beavatkozás. Ennek három típusa van, a mini, a normál és a zsírleszívással kombinált, de mindhárom előtt szükség van bizonyos vizsgálatokra. Ez semmiképp sem maradhat el a hasplasztika műtét előtt. Az elvégzendő analízisek közé tartozik az EKG, a laborvizsgálat, a mellkasröntgen és a tüdőszűrés. Azért kell elvégezni ezeket, hogy a hasplasztika teljes biztonságban történjen.

Szükség lehet további vizsgálatokra is, ha a páciens korábban már vett részt plasztikai sebészeti beavatkozáson, ha valamilyen betegségben szenved és rendszeresen szed gyógyszert. Akinek korábban már volt plasztikai műtétje, annak magával kell hoznia a beavatkozásra vonatkozó zárójelentéseket. Amennyiben jelenleg is kezelés alatt áll a betegség miatt, be kell mutatnia a dokumentációkat a plasztikai sebésznek.

A szakember csak ezek alapján tudja megállapítani, hogy milyen további vizsgálatokra van még szükség. Ha ezeken túl van a páciens, csak akkor végzi el a plasztikai sebész a hasplasztika azon típusát, amelyikkel megoldja a problémát. Bár sokan halogatják a beavatkozást, ennek nem sok értelme van, ugyanis a hasplasztika műtét számos előnnyel jár. A jelenleg petyhüdt, lógós has újra feszes és lapos lesz, ami pozitívan befolyásolja a kinézetet.

Ezzel a műtéttel szépen alakítható a kötényhas is, vagyis a nagyobb mértékű megereszkedés, ami nemcsak esztétikai előnyökkel jár, hanem egészségügyivel is, mert kivédhető általa például a súly okozta hátfájás vagy a megereszkedett bőr alatti gombásodás. Hölgyeknek komoly esztétikai probléma, ha láthatóak a fogyási vagy terhességi csíkok. Nos, ez a kellemetlen panasz orvosolható hasplasztikával, a striák egy része eltűnik, de jó esetben a teljes elváltozás is megszüntethető. Érdemes a műtétet olyan ismert szakemberre bízni, mint dr. Falus György plasztikai sebész, akinek nagy tapasztalata van az esztétikai műtétek terén.