A natúr fehérjepor a tudatos táplálkozás egyik alappillére, ha igazán tiszta, kompromisszumoktól mentes megoldást keresünk az izmaink támogatására. A diétánk erősítésére vagy a napi fehérjebevitel növelésére szintén kiválóan megfelel a natúr változat. Egyszerűen nincs ennél jobb, ha tudatosan szeretnénk elkerülni az édesítőszereket, aromákat és mindenféle adalékanyagot.
Válasszuk bizalommal a Peak magas minőségű, tiszta fehérjéit és szabjuk testre természetes módon az ízeket, az igényeink szerint! Nézzük meg részletesen ennek a módját!
Mi az a natúr fehérjepor?
A natúr fehérjepor olyan fehérjekészítmény, ami semmilyen ízesítőt, édesítőszert, aromát vagy egyéb adalékanyagot nem tartalmaz. Csak a tiszta, kiváló minőségű fehérje, semmi más.
Ez azt jelenti, hogy amit a szervezetünkbe juttatunk, az 100%-ban hasznos, természetes tápanyag, mindenféle kompromisszum nélkül.
Miből készülhet a natúr fehérjepor?
A legtöbb natúr fehérjepor alapja:
- Tejsavófehérje (whey protein): gyors felszívódású, teljes aminosavprofilt biztosító, kiváló biológiai értékű fehérjeforrás.
- Clear Protein: egy újgenerációs könnyedebb alternatíva, ami vízszerű állagot ad és elérhető natúr változatban is.
- Növényi alapú fehérjék: (pl. borsó, rizs, tökmag) szintén natúr formában elérhetőek, azoknak, akik vegán vagy allergénmentes alternatívát keresnek.
Kiknek ajánlott?
A natúr fehérjepor ideális választás azoknak:
- akik kerülik a mesterséges édesítőszereket és aromákat
- tudatos sportolóknak, akik kizárólag a tiszta, minőségi fehérjebevitelre koncentrálnak
- diétázóknak, akik szigorúan kontrollálni szeretnék a kalóriabevitelt
- ételérzékenyeknek vagy allergiásoknak, akiknél bizonyos adalékanyagok panaszokat okozhatnak
- konyhatündéreknek, akik szeretnék saját maguk ízesíteni a fehérjeturmixot vagy beépíteni a port különböző receptekbe (süteményekbe, palacsintákba, sós ételekbe).
Milyen az ízvilága?
Mivel a natúr fehérjepor semmilyen plusz ízesítést nem tartalmaz, az íze tiszta, enyhén tejes vagy semleges jellegű. Nem édes, nem karakteres, inkább „lágy”, természetes alap, amit könnyedén kombinálhatunk más összetevőkkel.
Ez a semleges ízvilág gyakran a vegán fehérje esetében is megvan, ami hatalmas előny, mert így teljesen szabad kezet kapunk az ízesítésben és tökéletesen beilleszthetjük a különböző édes vagy sós fogásokba.
Hogyan és mikor érdemes fogyasztani?
Időzítés
- Fogyáshoz: étkezések közötti nassolás helyett, tízóraira vagy uzsonnára.
- Izomnöveléshez: közvetlenül edzés után, amikor a szervezet leginkább igényli a gyors fehérjebevitelt.
- Általános egészségmegőrzéshez: reggel vagy este egy gyors, természetes turmix formájában.
Mennyiség
- Általában egy adag natúr fehérjepor 20–30 gramm fehérjét tartalmaz. Ezt 200–300 ml vízzel, növényi tejjel vagy más folyadékkal érdemes elkeverni.
Természetes ötletek a natúr fehérjepor felhasználására
Ha egy kis extra ízélményre vágyunk anélkül, hogy mesterséges adalékokat vinnénk be, íme néhány gyors és egészséges ötlet!
1. Banános-vaníliás turmix
- 1 adag natúr fehérjepor
- 1 érett banán
- 200 ml mandulatej
- egy csipet valódi vaníliapor
- jégkocka
Miért jó? Természetes édesség a banánból, frissítő íz a vaníliának köszönhetően.
2. Erdei gyümölcsös zabturmix
- 1 adag natúr fehérjepor
- 100 g fagyasztott bogyós gyümölcs
- 30 g zabpehely
- 250 ml víz vagy növényi tej
Miért jó? Hosszabban tartó energia a zabpehelytől, antioxidáns bomba a gyümölcsökből.
3. Kakaós-energiabomba
- 1 adag natúr fehérjepor
- 1 teáskanál 100%-os, cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál mogyoróvaj
- 200 ml növényi tej
Miért jó? Tökéletes „desszert” alternatíva edzés után, természetes, tápláló összetevőkkel.
4. Sós proteinpalacsinta
- 1 adag natúr fehérjepor
- 1 tojás
- 50 g zabpehely
- csipet só, egy kis sütőpor
- víz a kívánt állag eléréséhez
Miért jó? A sós reggeli vagy uzsonna remek alternatíva a klasszikus édességek helyett!
Ezen receptekhez kiváló alapot nyújtanak az olyan termékek, mint a Peak Vegan Protein Isolate, Peak Whey Protein Concentrate vagy a Peak HBN Diet Rost-Protein. Tegyük próbára ezeket!