A párásító készülék különféle típusban megtalálható

Párásító készülék

Többféle elven alapuló berendezést találhat az üzletekben. A párásító készülék hideg és meleg típusban egyaránt megvásárolható. Mindkettő más-más módszerrel működik. Az előbb említett termék nem fúj ki gőzt és az előállított pára egyáltalán nem hűti a szoba levegőjét.

Az utóbbi típus felforralja a vizet, ennek köszönhetően gőz keletkezik. A folyamat egyébként két elektróda között megy végbe minden alkalommal. Az elektromosságot ezek között a víz közvetíti. A párásító készülék rendkívül higiénikus, hiszen elpusztítja a vízben található baktériumokat és nem engedi, hogy azok a légtérbe jussanak.

A berendezés hosszú élettartamáról is híres. Akár illóolajt is használhat ennél a darabnál, így a lakásában nemcsak friss levegőt biztosít, hanem még jó illatot is. A párásító készülék belsejében fúvókákat találhat, amelyeken a vízkő gyakran megtelepedik. Nem kell megijedni, hiszen egyszerűen eltávolítható. Nem kell más hozzá, mint 20 %-os ételecet. Ezt a tevékenységet 3-4 havonta el lehet végezni.