Roppant ellenálló a bicikli gumi

Defektvédő bicikli gumi

A gondmentes kerékpározás érdekében olyan kerekeket, gumikat fejlesztettek ki az elmúlt években, melyek a legrosszabb terepeken is helytállnak, arról nem is beszélve, hogy városi környezetben meg sem érzik a minimális terhelést.

Léteznek úgynevezett defektvédő bicikli gumi fajták, melyeknek számos típusa ismert és alkalmazott. Vannak olyan modellek, amelyeknek az erős jellegét a defektgátló szalag, betét biztosítja. Ezt a tervezők főleg a városi ingázóknak fejlesztették ki, ahol az útszéli kavicsok, törmelékek és számtalan más anyag bizony hamar lyukat vághatott a gumiba. Mi itt a trükk? A tervezők a futófelület alá különleges betétet helyeztek el, melyek a szúrásos defektekkel szemben hatékonynak bizonyultak.

Sőt, egyes tesztek még arra is rávilágítottak, hogy a kés, olló és egyéb ilyen tárgy szúrásának is ellenálltak. Az ilyen profi bicikli gumi, természetesen, roppant strapabíró és nehezen kopik. Két fő csoportra oszthatóak ezek: a nagy belső ellenállású változat és a vékony szövetrétegből felépülő bicikli gumi, ami mechanikai védelmet nyújt.