Vége a pazarlásnak a cirkulációs szivattyúval

Cirkulációs szivattyú

A napi meleg víz felhasználás napszakonként változik, de általában megfigyelhető és érezhető, hogy reggel és este jelentkeznek leginkább azok a bizonyos fogyasztási csúcsok.

Egy jól teljesítő cirkulációs szivattyú fő feladata ekkor, hogy a vízvételi helyen, a megnyitást követően egyből a kellemes meleg víz folyjon, és ne kelljen arra várni, hogy a hideg vízből szép lassan meleg legyen. Sokszor több liternyi vizet is elpocsékol az ember emiatt, ami egy év alatt elképesztő mennyiségű elpazarolt vizet jelent.

Aki tehát spórolni szeretne, az mindenképp megfontolja a cirkulációs szivattyú beszerzését. Mi okozza a gondot? Nos, a fogyasztások közti időben a meleg víz lehűl a vízvételi hely és a bojler, kazán közötti csőszakaszban.

Emiatt kell kiengedni a csatornába a hideg vizet akkor, ha az ember ismét megnyitja a csapot. Sajnos ez napi szinten akár 20 literes pazarlást is jelenthet, fejenként. A profi cirkulációs szivattyú ezt a problémát végképp megoldja, ami miatt a ház lakói egyből hozzájutnak a meleg vízhez, még korán reggel is.