Wim Hof légzés

Stressz csökkentése Wim Hof légzéssel

Wim Hof légzés
Wim Hof légzés

Az autonóm idegrendszer által szabályozott oxigén belélegzés egy öntudatlan folyamat. A Wim Hof légzés speciális gyakorlatokból tevődik össze, amelyek a testet optimális állapotban és teljes ellenőrzés alatt tartják a legszélsőségesebb körülmények között. Ez a technika elsősorban a mély belégzés és a kilégzés erőfeszítés nélküli feltételeit szolgálja. A Wim Hof módszer speciális légzési gyakorlatai enyhítik a belső feszültséget.

Ezekkel a gyakorlatokkal képesek lehetünk több energiát felszabadítani, befolyásolni az idegrendszert és megváltoztatni a különböző élettani reakciókat. A Wim Hof légzés segítségével önként válthatunk ki rövid stressz reakciókat, amelyek végül nagyobb ellenálló képességet eredményeznek a mindennapi feszültség, a mentális és az élettani viszonyok során.

A légző gyakorlatok csak egyik fajta komponens a három pillérből, amelyek az egyedülálló módszert alkotják. A másik két pillér a hidegterápia és a gondolkodásmód fejlesztése. A Wim Hof légzést és a két másik összetevőt kombinálva elősegíthetjük a jobb egészség elérését.