defektjavítás

Amit a defektjavításról tudni kell

defektjavítás
Defektjavítás

A rendszeres közlekedésnek megvannak a maga előnyei, de egyben a veszélyei is. Aki sofőrként már kellően sokat volt úton, biztosan került abba a helyzetbe, hogy defektet kapott. Ez gyakran nem úgy néz ki, hogy lerobban az út közepén és le kell tolni az aszfaltról a járműt, mert olykor reggel arra megy ki a tulajdonos az autóhoz, hogy teljesen lapos vagy részlegesen le van eresztve a gumi. Mit lehet ilyenkor tenni? Szerencsére már megoldás kínálkozik arra, hogy házi javítókészlettel orvosolja a problémát.

Bizonyos típusú kerekek esetében, ahol jelen van a belső, a reparálás igen egyszerű. Csak ki kell szedni a helyéről, majd megtalálva a hibás részt, egyszerűen leragasztani az erre alkalmas folttal és máris készen van. Ez még most is megoldható a biciklik esetében. De az autók kerekei már teljesen más elven működnek. Kimaradt azokból a puha belső rész és csak a kemény külső van, tehát az abroncs és a felni közé kerül a levegő.

Amikor valami átszúrja az abroncsot, akkor rövid időn belül leenged. Jó esetben rendelkezésre áll a pótkerék, amit felhelyezve gond nélkül folytatható tovább az út, legalább az első szervizig. De mi van abban az esetben, amikor erre a megoldásra nem számíthat? Léteznek igazán jó otthoni defektjavító készletek, amelyek sürgős esetekben megoldást kínálnak. Ehhez le kell venni a kereket, de a gumi maradhat a felnin. Ha megvan a lyuk, akkor egy kis fúróval kezdetét veheti a kitisztítása, majd pedig mehet rá a ragasztó. Ezután jöhet a kis gumi kukac, amit a megfelelő szerszámmal beleilleszthet a résbe és készen van.

Természetesen sürgősségi beavatkozásnak ez tökéletes, de érdemes megvizsgáltatni egy szakemberrel az eredményt, amint módjában áll, mert az a biztos. Ugyanakkor lehetnek olyan sérülések, amikor ez az eljárás képtelen megoldást kínálni. Amennyiben sürgős beavatkozásra van szüksége, de képtelen elindulni, akkor bátran hívja a mobil gumiszervizt! Az alaposan felszerelt esetkocsival kiérkező szakemberek gyakran a helyszínen elhárítják a kellemetlen helyzetet. További részleteket talál a témában az amobilgumis.hu weboldalon.