Szükség van a légkondicionálóra

Fontos eszköz a légkondicionáló
Fontos eszköz a légkondicionáló

Tíz-tizenöt évvel ezelőtt, még csak elvétve lehetett látni klímaberendezést egy-két elegánsabb szállodában, nagyobb irodában vagy a luxuséttermekben. Ma már azonban a légkondicionáló látványa hozzátartozik a városi összképhez.

Nemcsak közintézmények, szállodák és munkahelyek falán figyelhető meg ez a készülék, hanem a magánházak és tömbházak oldalát is ilyen berendezések „díszítik”. A magyarázat roppant egyszerű. Évekkel ezelőtt még luxuscikknek számított és főleg a tökéletes kényelmet szolgálta a légkondicionáló.

Ma már azonban szükséges berendezésnek számít, hiszen a nyári forróság már elviselhetetlen. Nemcsak a munkahelyeken van rá szükség, hanem az otthonainkban is. A falak ugyanis úgy felmelegednek a nappali forróságban, hogy esténként csak úgy ontják magukból a hőt.

Ilyen körülmények között pedig nem lehet dolgozni, de pihenni, aludni sem. Akiknek gyengébb a szervezetük, azoknak az egészsége is veszélybe forog a nagy hőség miatt. Ezért a légkondicionáló éppen olyan nélkülözhetetlen eszközzé vált, mint a hűtőszekrény.