nyugdíjbiztosítás

Tényleg megéri nyugdíjbiztosítást kötni?

nyugdíjbiztosítás
Nyugdíjbiztosítás

Hazánkban nagyon sok idős, nyugdíjas ember él, akik nehezen tudnak létezni a kis jövedelmükből, aminek nagy részét elviszik a gyógyszerek, a havi számlák stb. Így nagyon kevés pénzük marad arra, hogy időnként megajándékozzák az unokáikat, nem beszélve a nyaralásról, kirándulásról, amire már nem is futja a járandóságból. A mai fiatalok viszont tehetnek azért, hogy ők ne kerüljenek a leírt helyzetbe.

A nyugdíjbiztosítás kötésnek számos előnye van. Voltaképpen a nyugdíjbiztosítás egy sokoldalú, állam által támogatott öngondoskodási forma, ami egyedülálló előnyökkel rendelkezik. Ezért érdemes idejében megkötni, ami nem nehéz feladat. Egyik előnye az adó-visszatérítés, ugyanis a három, államilag elismert nyugdíj-előtakarékosság egyikeként a befizetések után 20%-os, de legfeljebb 130 000 forintos adó-visszatérítés igényelhető évente a személyi jövedelemadóból. Ez az összeg a nyugdíjvagyont gyarapítja.

A nyugdíjbiztosítás az egyetlen olyan öngondoskodási forma, ami nem a mindenkori nyugdíjkorhatár elérésekor válik hozzáférhetővé, hanem a szerződéskötéskor érvényes nyugdíjkorhatár a lejárata. És hogy ez miért fontos? Nos, minden jel arra mutat, hogy az állami nyugdíjrendszer fenntartásához a korhatár kitolására lesz szükség. Így éveket lehet nyerni a nyugdíj-előtakarékossági számlához vagy önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításhoz képest, mert ezekben a gyűjtött vagyon a majdani nyugdíjkorhatár elérésekor válik felhasználhatóvá.

Ráadásul ez a forma nemcsak a nyugdíjkorhatár elérésével fizet, hanem életbiztosítás révén akkor is felhasználhatóvá válik a félretett pénz, ha legalább 40%-os rokkantságot állapítanak meg az érintett személynél. Abban az esetben is hozzáférhető az összeg, ha a biztosított idő előtt meghal. Emellé kiegészítő biztosítások konstrukciói is elérhetőek, így a nyugdíj mellett fel lehet készülni az egészségügyi kihívásokra is. Akár lakásbiztosítás is köthető, ami által széles körű anyagi védelmet szerezhetünk a leggyakoribb kockázatokkal szemben. További információkat erről a lehetőségről találunk a nyugdijbiztositas.com weboldalon.