Weborvos egészségügyi oldalán

Tudta? A kezelés típusától is függ egy lézeres szemműtét ára

Weborvos egészségügyi oldalán
Weborvos egészségügyi oldalán

Bárkinél megjelenhet egy olyan szemészeti probléma, amelyik miatt operációra lesz szükség, és ebben az esetben a legjobb helyen akarjuk elvégeztetni a beavatkozást, hogy biztosan jó eredményt hozzon. Persze arra számolnunk kell, hogy egy ilyen műtét nem kevés pénzbe kerül, de garantált, hogy egyetlen betegnél sem az ár lesz az első számú döntő szempont. A lézeres szemműtétek árait egy helyen megnézheti a Weborvos egészségügyi oldalán.

Természetes dolog, hogy árkülönbségek vannak az egyes típusú beavatkozások esetében. A lézeres szemműtétek között a legolcsóbb a PRK, ami gyakorlatilag az a technológia, amelyből továbbfejlesztésre került a többi modern operációtípus. Ugyanakkor hatásosnak mondható, mindössze annyi a gond ezzel az eljárással, hogy ez jár a legtöbb kellemetlenséggel. Ez azt jelenti, hogy akár 6 hónap is eltelhet, mire a végleges látásélesség kialakul, illetve a regeneráció időszaka is hosszabb.

Mire a műtött beteg ismét munkába állhat a beavatkozás után, eltelik körülbelül 7-10 nap is. Az érintésmentes Zero-Touch eljárásnak már a neve is árulkodó, hiszen itt nem a műtő orvos végzi el a felső hámréteg eltávolítását, hanem maga a lézer, ami a dioptriát is kezeli. A műtéttípus azzal az előnnyel jár, hogy hamarabb kitisztul a látás, mint a PRK után, rövidebb a regenerálódási idő, de a lebenyes lézeres szemműtétekhez képest még mindig hosszabb időt vesz igénybe.

Finomabb eljárás az ettől is drágább LASIK elnevezésű lézeres szemműtét, ráadásul néhány órával a kezelés után jó látás alakul ki a páciensnél. Rendkívül fontos dolog ez, hiszen nem mindenki engedheti meg magának a többnapos munkából való kiesést. Ugyanakkor az is nagyon lényeges, hogy ne kelljen több kellemetlenséget elszenvednie, mint amennyit feltétlenül muszáj. A legdrágább, körülbelül félmillió forint összegű műtéti eljárás a FEMTO, amelynek során már két lézert használnak a szakemberek. Itt a páciensek többségénél a kezelés után rögtön, de legkésőbb néhány óra múlva már ki is alakul az éleslátás.