USB kábel

USB kábel szabványok és típusok

Manapság már minden smart eszközön van valamilyen fajta USB bemenet, ezért az ilyen kábelek roppant felkapottá váltak. Habár a legtöbb USB kábel nagyon hasonlít egymásra, már ami a külsőt illeti, tény, hogy belül igencsak eltérőek lehetnek. Ezért van az, hogy az egyik csak lassan képes tölteni a telefont, míg egy másik kétszer olyan gyorsan. Tehát fontos megtalálni azt az USB kábel fajtát, amelyik minden téren megfelel, nem csupán a gyorsaságot, de az adott elektromos kütyüt illetően is.

A vásárlás előtt a vevőnek tudnia kell azt is, hogy léteznek különféle USB szabványok és modellek. Gondolni kell itt az USB 4.0, 3.2 és 2.0 szabványokra és USB típusokra, akárcsak Type-A, Type-B, Type-C. A szabvány határozza meg a kábel sebességét és funkcióját. A típusok pedig a csatlakozó alakját. Melyik USB kábel lesz befutó? Nos, sokaknak a Type-A válik be, a jól ismert téglalap alakú csatlakozós változat. Ez a legnagyobb USB csatlakozó, ami a laptopokon és a számítógépeken elterjedt. A Type-A végű USB kábel legtöbb esetben egy host-hoz, azaz egy számítógéphez csatlakozik, de összekapcsolható akár egy tévével is. Ha már a ma használatos vezetékekről esett szó, a HDMI kábel 4K is említést érdemel. Itt is fontosak a szabványok. Ezeknek a számozása mögött igazából csak kismértékű adatátviteli képesség van. A két legfőbb paraméter a kép felbontása, illetve az, hogy ebből a képből másodpercenként mennyit kell továbbítani. A gyártók különböző átviteli képességet érnek el köszönhetően az alkalmazott alapanyagoknak és eltérő gyártási technológiáknak.

Ezért is van az, hogy a HDMI kábel 4K ezt a speciális felbontást 30fps mellett is biztosítani tudja. Aki például Full HD felbontást szeretne, az is nyugodtan dönthet a HDMI kábel 4K mellett, hiszen a kompatibilitás itt visszafelé is érvényes. A HDMI kábel 4K és rengeteg egyéb ilyen jellegű termék megvehető a KáCsa Audio shopban. Sokan azért vásárolnak itt, mert egyszerre adott a magas nívó, a kedvező ár és a gyors házhoz szállítás. Megéri minél hamarabb ellátogatni ennek az internetes áruháznak az oldalára.