vágásbiztos kesztyű

Vágásbiztos kesztyű speciális anyagból

vágásbiztos kesztyű
vágásbiztos kesztyű

A kezeink védelme különösen fontos munka közben. Akik éles tárgyakkal dolgoznak, azok folyamatos balesetveszélynek vannak kitéve. Természetesen erre is létezik megoldás, a vágásbiztos kesztyű képében. A modern technológia lehetővé tette az olyan anyagok kifejlesztését, amelyek vághatatlan borításként védik a bőrt.

A lovagkorban bizonyára örültek volna annak, hogyha a több 10 kg-os páncélokat nitrilre lehetett volna cserélni. A vágásbiztos kesztyű másik komoly előnye a védelem mellett, hogy nem gátol a mozgásban, ráadásul nagyon könnyű. Akik ipari körülmények között dolgoznak, azok olykor kénytelenek fémből készült lánckesztyűt viselni.

Ez is magasfokú védelmet biztosít. Még egy gyakorlott szakácsnak is veszélyes helyet jelenthet egy forgalmas étterem konyhája, ahol egész nap megy az alapanyagok feldarabolása, szeletelése, aprítása. A séfkések pengéje borotvaéles.

Elég egy rossz mozdulat és máris létjogosultságot nyer a vágásbiztos kesztyű ebben a környezetben is. A megerősített változatok homokos bevonattal rendelkeznek, amelyek még nagyobb védelemmel ruházzák fel a viselőjük kezeit.