Vegyen együtt részt a család a hétvégi takarításban!

Takarítás

A leggyorsabban akkor tudunk túl lenni egy ilyen általában hétvégi programon, ha abban mindenki kiveszi a részét. Így senki sem fog elfáradni. A nehezebb takarítási munkát a férfiak végezzék, ami általában a porszívózás. A felmosást már rá lehet bízni a nőkre is. A gyerekeknek a bútorok törölgetését oszthatjuk ki feladatul.
Ha mindenki csak egy kicsit segít bele a takarításba, akkor nem jelent olyan nagy fáradtságot a háziasszonynak sem. Mivel a takarítás és az ablakmosás elég nehéz, így ezt érdemes mindenképpen átvállalni a nőktől. Nagyobb gyerekekre már ráhagyhatjuk a saját szobájuk teljes rendbe tételét.
Ha veszélyes vegyszerrel kell dolgozni, mint pl. a hipó, azt semmiképpen sem szabad gyermek kezébe adnunk. Mindenképpen felnőtt végezze a mellékhelyiség takarítását, mert ott komoly lehet a fertőzés veszély.
Ha egy péntek délután vagy szombat délelőtt megcsinálja a család közösen a takarítást, akkor a hétvégét már tiszta környezetben töltheti el mindenki. Jobb rajta túl lenni, hogy minden csillogjon-villogjon!
Ha azonban úgy dönt a családi kupak tanács, hogy sehogy sincs idejük takarítani, akkor keressék fel ezt a céget, ahol egy szakember gárda megy ki a helyszínre és végzi el a takarítást a legalaposabban és a leggyorsabban.