wakame

Wakame, az ázsiai egészségvédő

Ha a legegészségesebb táplálékokat kell számba vennünk, a listánkról nem hiányozhatnak a tejtermékek, a halfélék és persze a zöldségek sem. Arra azonban nagy valószínűséggel kevesen gondolunk, hogy bizonyos kuriózumnak számító ételek, például az ázsiai konyha egyik fontos szereplője, az ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag wakame alga a felsorolt élelmiszereket is lekörözi.

Ennek – az európai fogyasztónak exotikus – algafajtának a kalciumtartalma jóval magasabb, mint a tejé, ugyanakkor háromszor annyi foszfor van benne, mint a tonhalban, a petrezselyem vastartalmának pedig a kétszerese.

A wakame azonban nemcsak rendkívül szervezetbarát élelem, hanem ízletes is, lágy aromájával az osztrigát kedvelőknek az új kedvencévé is válhat. Nyersen és főzve is ki lehet próbálni, de salátákban, levesekben és fűszerkeverékek hozzávalójaként is remekül megállja a helyét.

A wakame alga elkészítési módjáról az Íztenger virtuális kereskedésben lehet tájékozódni, ugyanitt megtudhatjuk, hogy mire figyeljünk oda, amikor ezt az ínyencséget üzletből szeretnénk beszerezni.