EVO ICL lencse

Budapesten hol érhető el az EVO ICL lencse kezelés?

Mi a teendő, ha lézeres szemműtétre van szükségünk, de nem vagyunk erre alkalmasak? A kérdés jogos, a válasz pedig az, hogy van lehetőség a látás javítására ebben az esetben is, az EVO ICL lencse beültetése által, bár az tény, hogy nem végzik ezt a beavatkozást minden rendelőben. A Budai Szemészetnél (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.) is elérhető már az EVO ICL lencse kezelés. Ez az eljárás azoknak a személyeknek javasolt, akik meg akarnak szabadulni a szemüveg/kontaktlencse viselés kellemetlenségeitől, de nem alkalmasak lézeres szemműtétre.

A kezelés elvégezhető rövidlátás esetén -8,00 és -15,00, távollátás esetén +4,00 és +10,00, asztigmiánál pedig -6,00 cilinder dioptria között. 22 és 40 éves kor közötti személyeknél lehetséges ez a beavatkozás. Fontos kritérium továbbá, hogy az erre vállalkozó páciens esetében, az elmúlt évben nem volt tapasztalható fél dioptriánál nagyobb látásromlás a látásélességben.

Az EVO Collamer lencse voltaképpen egy speciális kontaktlencse, amit a szem belső rétegébe helyeznek be a szakemberek. Tulajdonképpen ugyanaz a hatás érhető el vele, mint a hagyományos kontaktlencsével, viszont az azzal járó kellemetlenségek nélkül. Érdemes felkeresni a Budai Szemészeti Központot, ahol szinte várakozási idő nélkül fogadják a betegeket és az eljárásokat is rendkívül szakszerűen végzik. Az ICL többféle előnyt biztosít a viselőjének.

Tiszta, éles látást biztosít nappal és éjszaka egyaránt, nem fokozza a szemszárazságot, vékony szaruhártyával is jól működik, UV-védelmet nyújt. Hosszú távú megoldást kínál, de emellett bármikor véglegesen eltávolítható. Ha később egyéb egészségügyi beavatkozásra kerül sor, például szürkehályog műtétre, akkor az ICL könnyen eltávolítható, nem okoz problémát. A budaiszemeszet.hu portálon minden információ megtalálható erről a kitűnő módszerről, sőt, a beavatkozás lépései is megismerhetőek. Célszerű tájékozódni és időpontot kérni. Tehát mindenkinek van lehetősége javítani a látását, ezért soha nem szabad feladni a reményt!