gyógymasszázs

A gyógymasszázs 3 legnagyobb előnye

A masszázs jó érzés, de nemcsak emiatt hasznos, hiszen a gyakori tévhittel ellentétben az orvosi masszázsnak számos nagyszerű hatása van a szervezetre. Magyarországon például rengeteg ember szenved keringési panaszoktól, amik ráadásul nagyon komoly következményekkel is járhatnak kezelés nélkül, de masszázs által ezek a problémák is enyhíthetőek.

Ez a gyógymasszázs egyik legnagyobb előnye. Izom- és ízületi fájdalom csökkentésére szintén ideális ez az eljárás, amit egyre többen választanak. További előnyei közé tartozik, hogy lehetővé teszi a sérülések gyorsabb gyógyulását, növelheti az ízületi mobilitást, valamint a tartásjavítást is biztosíthatja.

Csökkenti a stresszt, javíthatja az immunrendszer működését, de gyógymasszázs által javulhat az éberség és a gondolkodás is. Mivel a kezelés után jobbá válik a vérkeringés, ezáltal szebb lesz a bőr is. A legtöbben talán mégis azért döntenek az orvosi masszázs mellett, mert hatékonyan csillapítja a fájdalmakat, amiket a nem megfelelő testtartás okoz.

A fájdalmak okai

Például a sokat ülő, keveset mozgó életmód következtében azok a vázizmok, amelyek biztosítják a megfelelő testtartást, gyakran begörcsölnek, bemerevednek, megrövidülnek. Persze, ez fájdalmat okoz, sok esetben még a mozgásban is korlátozza az érintetteket. De a gyógymasszőri technikák segítségével szinte minden esetben elérhető ezeknek az izomgörcsöknek az oldása.

A kezelés után a betegek fájdalommentesnek és könnyűnek érzik magukat. Ugyanakkor egyéb egészségügyi problémák esetén is eredményesen alkalmazható az orvosi masszázs. Ezek a reumás megbetegedések, idegrendszeri panaszok, hosszantartó ágynyugalom, hát- és/vagy nyakfájdalom stb.

A masszázs egy ősi terápiás módszer, amivel hatékonyan kezelhető a mozgásszervi problémák nagy része. Felgyorsulhatnak a test öngyógyító folyamatai is a masszőr által végzett fogások következményeképpen. Tulajdonképpen a gyógymasszázst a gyógytorna kiegészítő terápiájaként szokták a szakemberek használni. Ezért olyan gyógytornászt érdemes keresni, aki gyógymasszőr is.

Hol találok gyógymasszőrt?

A fővárosban két helyen is működik Gyógytornászom rendelő, amelynek szakemberei között találunk olyan gyógytornászt, aki gyógymasszőrként is tevékenykedik. Ha ebbe a rendelőbe látogatunk, akkor biztos, hogy speciális terápiában lesz részünk. Legelőször is a szakember kikérdez a panaszokról (anamnézis), majd törekszik a panaszos terület minél pontosabb lokalizálására azért, hogy valóban az érintett részt kezelje.

A gyógymasszázs az anamnézis felállítása után kezdődik, ami svédmasszázs fogásokból vagy a gyógymasszázs egyéb típusából állhat, problémától függően. A terapeuta monitorozza a fájdalmat, és ha azt látja, hogy egy-egy fogás komoly diszkomfort érzetet okoz, akkor orvosolja azt.

Akár már az első 2-3 kezelés után érezhetjük a gyógymasszázs jótékony hatásait, ugyanis csökken a fájdalom, lazulnak az izmok, fokozódik a keringés, aminek köszönhetően energikusabbá válhatuk. Ezért érdemes időpontot kérni a gyogytornaszom.hu weboldalon keresztül.