Beltéri ajtó

Beltéri ajtó gyártás és tervezés: az 5 legfontosabb szempont

A belterek hatékony elválasztása egymástól olyan folyamat, amire megéri kellően odafigyelni. Nem véletlenül vannak a helyiségek külön nevekkel ellátva, mint a nappali, háló, konyha, fürdő és előszoba. Ezek között az átjárást többnyire ajtók biztosítják. A praktikum mellett, a funkcionalitás sem mellékes a nyílászárók esetében. A téli hónapokban például megesik, hogy eltérő hőmérséklet uralkodik bizonyos helyiségek között. Az előszobát, folyosókat gyakran nem fűtik, miközben a hálóban is alacsonyabb a hőmérséklet, mint a nappaliban, ahol az idő legnagyobb részében tartózkodik a család.

A fürdőben ugyanakkor rendszeresen nagy pára keletkezik, amit nem szerencsés kiengedni a többi helyiségbe. A konyhában készülő ebédek és vacsorák készítése szagokkal, gőzökkel párosul, amiket szintén a szabadba kell juttatni, nem a nappaliba. A funkcionalitás tehát döntő, de nem mellékes a dizájn sem. Lássuk azonban sorban, hogy mi az 5 legfontosabb szempont, aminek érdemes megfelelnie egy beltéri ajtónak! Az első a kiváló alapanyag.

A Szalafa KFt-nél a furnér az a leggyakrabban használt alapanyag, ami természetes eredetéből adódóan, nagyfokú tartósságot és egyedi külsőt garantál. A www.szalafa.hu linkre kattintva ezt is megtudhatod. A professzionális technológia révén, akár évtizedekre szóló nyílászárók készülnek belőle, amikre mindig lehet támaszkodni. A második, amire fontos figyelni, az egyedi méretek. Van, ahol a standard rendszerek nem választhatóak. Ezeken kívül, még ott a sajátos design, ami az adott ingatlan egyedi hangulatához illeszkedik és teljessé teszi azt.

A funkció a negyedik elem. A könnyű zárhatóság, a nagy szigetelő képesség, ami kiterjed a hangokra is, a hőmérséklet mellett. Így lehet például egy dolgozószobát csendessé varázsolni, akárcsak a pihenőt. Az ötödik szempont a könnyed beépítés. Minél egyszerűbb beilleszteni a helyére az ajtót, annál gyorsabban lehet végezni a munkával, ami leegyszerűsíti a műveleteket, csökkenti a költségeket. Ismerd meg a beltéri ajtók sajátos formáit és stílusvilágát a szalafa.hu oldalon és válaszd a kiváló minőséget, amivel csak nyerhetsz!