vendéglátós adatszolgáltatás

Mit kell tudni a vendéglátós adatszolgáltatásról?

Ahhoz, hogy egy adott ágazat fejlődni tudjon a modern korban, az adatokra mindenképpen szükség van. A digitalizáció révén már sokkal egyszerűbben végezhető el ezeknek a gyűjtése, mint régen. A papíralapú számok összesítése rendkívül fáradságos feladat és csak komoly késleltetéssel mutat értelmezhető eredményt. Mindezek mellett, persze ki is lehet játszani, mert a félrekönyvelés, bármilyen szomorú, valójában egy bevett dolog. Az internet világa azonban mindent alapjaiban megváltoztatott.

Manapság már léteznek olyan egyedi megoldások, amelyek révén naprakész információk gyűjthetőek össze a legtöbb ágazatból. Tény, hogy ezeknek az átlátása sem éppen egyszerű feladat, de mégis kinyitja a kapukat, amiken átlépve a fejlesztésekre szánt pénzek könnyebben és ami még inkább fontosabb célirányosan eloszthatóak. Ez a vendéglátós adatszolgáltatás lényege. A fő célkitűzés, hogy Magyarország 2023-ra sikerrel érje el az 50 milliós vendégéjszaka számot és ezzel Közép-Kelet Európa vezető turisztikai térségévé váljon.

Tény, hogy erre minden esélye megvan, még úgy is, hogy nincsenek nagy hegyek, ami miatt a téli sportok kedvelői nagy számban érkeznének, vagy éppen vadvízi evezést, komoly túrákat tennének itt. Ugyanakkor van sok termál- és gyógyvíz, kulturális emlék, valamint kellemes parkerdők és még számos kincs, ami miatt megéri ide ellátogatnia bárkinek. A vendéglátós adatszolgáltatás lényege, hogy ennek figyelésével a hatóságok egyértelműen láthassák, pontosan hová érdemes több pénzt önteni annak érdekében, hogy az biztosan megtérüljön.

Azon cukrászdák, pékségek, ebédlők, ahol kifejezetten nagy a forgalom, számíthatnak arra, miszerint térségükben további beruházások látnak napvilágot. Újabb parkok születnek, a régebbiek felújítva lesznek, vagy éppen valamilyen fejlesztési alapra lehet majd pályázni. Bár az NTAK rendszer megkövetel némi plusz befektetést és munkát, de okosan használva, sokszorosan térül majd vissza. Érdemes tehát részletesen utánajárni a regisztráció menetének, mert ez kötelezettség minden vendéglátósnak, valamint a szálláshelynek ugyanúgy.