lumbágó

Mennyi idő alatt gyógyítható a lumbágó?

Néha elég egy rossz mozdulat ahhoz, hogy heves derékfájdalmat érezzünk, ha pedig a panasz 2-3 nap alatt pihentetés hatására sem múlik el, akkor érdemes minél hamarabb szakemberhez fordulni, mert ez valószínűleg lumbágó. Hatásos kezelési módszere a gyógytorna, amit más terápiás lehetőséggel nem igazán lehet helyettesíteni. A Gyógytornászom weboldalán bővebben tájékozódhatsz a lumbágó kezelésének a menetéről. Itt megtudhatod, hogy ez a módszer több fronton veszi kezelésbe a panaszt kiváltó okot.

Több gyógytorna feladat van, ami segíthet. Elsősorban az aktív gyakorlatok, amelyeknek a lényege, hogy a páciens végzi a terapeuta által diktált feladatokat, mint például az erősítés, nyújtás, egyensúly és a koordináció fejlesztése, valamint a tartásjavító mozdulatok. A passzív gyakorlatok során, a gyógytornász alkalmaz különböző fogásokat, ami lehet izomlazítás, nyújtás, átmozgatás. A gyógytorna harmadik verziója aktívan zajlik, azaz együtt dolgozik a gyógytornász és a páciens.

A gyógytorna eszközökkel és azok nélkül is kezelésbe veheti a mozgásszervi fájdalmak kiváltó okát. Az, hogy mennyi időre van szükség, amíg a páciens kigyógyul a lumbágó betegségből, függ a fájdalom erősségétől, illetve attól, hogy van-e más súlyosbító tényező. Általában 5-6 alkalom gyógytorna jelentős és látványos javulást eredményez, főként abban az esetben, ha a beteg rendszeresen végzi a házi feladatokat is. Ettől függetlenül is javulni fog, de hosszabb lehet a gyógyulási idő.

A Gyógytornászom rendelő szakembereinek tapasztalata alapján, 10-ből 7 páciensnél már az első néhány kezelés után jelentősen csökkent a fájdalom, később pedig a testtartásukban és a mindennapjaikban is pozitív változásokról számoltak be. Ajánlott később is, amikor már megszüntettük a lumbágó tüneteit, az otthonunkban végezni a gyógytornát, mert ezzel hosszútávon fenntartható a fájdalommentes, egészséges életmód. Válaszd ennek a rendelőnek a szakembereit, akik többéves szakmai tapasztalattal, profi módon segítenek megszüntetni a kínjaidat!