A rizs egy olyan gabonaféle, melyet leginkább az ázsiai országokban fogyasztanak előszeretettel. A rizsnek többféle fajtája létezik, amelyek magas keményítő és fehérjetartalmuknak köszönhetően kiválóan kiegészítik a diétát. A rizsből készült bio élelmiszerek között megtalálhatjuk a rizskrémet, a különféle italokat, tejeket és nem utolsósorban a főzőkrémeket. A rizsnek kiváló élettani hatásai vannak, ráadásul a konyhában is praktikus megoldást jelent a só összecsomósodása ellen. A sóba tegyen bele néhány rizsszemet és meglátja, egy hamar nem kell attól tartania, hogy nem tudja a sót rendesen kiszórni.
Nézzük először is, mit tud ez a nagyszerű gabona. A fehérszínű gabona a rákmegelőzésben óriási szerepet tölt be. A kifejezetten magas rosttartalmának köszönhetően képes a bélperisztaltikát felgyorsítani, a mérgező bomlástermékeket megkötni és kiüríteni a belekből. Természetesen nemcsak a vastagbél rosszindulatú elváltozásait képes megelőzni, de az emlőrák kialakulása is csökkenthető általa. A reformkosar.hu oldalon megtalálható bio élelmiszerek bárki számára elérhetők.