zöldség vetőmag

Fontos a minőségi zöldség vetőmag

zöldség vetőmag
Zöldség vetőmag

A nagyipari zöldségnevelésnek megvan a maga hátránya, azon túl, hogy hatalmas mennyiséget tud produkálni. Sajnos a kutatások mentén jól látszik, hogy az elmúlt évtizedekben drasztikusan lecsökkent a hasznos tápanyagok mértéke a különféle élelmiszer alapanyagokban, ami a minőségi éhezéshez vezető egyenes út. A zöldség vetőmag otthoni alkalmazása ezért is fontos.

Természetesen ehhez szükség van a megfelelő termelési módszerre. Ha túl sok a vegyszer és műtrágya, akkor ugyanaz a hatás érhető el, mint az ipari termesztésben. Csak okosan tehát a zöldség vetőmag kiszórása során! Több olyan fajta van, amelyik kis igényekkel rendelkezik és jelentős terméshozammal kecsegtet. Lehet ez saláta, spenót, hagyma, mák, petrezselyem, répa, tök, retek.

A paprika, paradicsom, káposztafélék előneveléséről is gondoskodni kell, hogy majd palántaként kiültethetőek legyenek. A zöldség vetőmag széles felhozatalában kedvünkre válogathatunk, a parasztplaza.hu weboldal jóvoltából. Bátran kipróbálható több típus és az évek során gyűjtött tapasztalatok függvényében tudunk majd a későbbiekben választani.