Thor pörölye

Thor pörölye a Skandináv mitológiában

Thor pörölye
Thor pörölye

A filmek és sorozatok gyakran tartalmaznak a valóságból kivett mozzanatokat. Thor pörölye például a skandináv mitológiában is megtalálható. Thor maga a villámnak az istene volt, aki úgy győzte le az ellenségeit, hogy egy különleges, kalapács alakú fegyvert használt. Amikor megforgatta, megidézte a villámokat, ha pedig eldobta, akkor bumerángként visszatért hozzá.

Sokan megkérdezhetik, hogy miért nem valamilyen nagyobb fegyvert használt. Természetesen ehhez tudni kell, hogy Thor nemcsak a villám, hanem a földművelő parasztoknak a védelmezője is volt. A kalapács tökéletesen mutatja a hétköznapi életből kivett tárgyaknak egy magasztosabb szolgálatát.

A legtöbb mitológia először kőnek, majd vasnak ábrázolja. A filmek készítői visszautaztak egészen az skandináv népekig, hogy megidézzék ezeket az egyedi szereplőket. Nem csoda, hogy rengeteg filmben jelenik meg Thor pörölye és bemutatja a harcukat. Szerencsére a készítők figyelembe vették a történelmet és nem rugaszkodtak el teljesen a valóságtól.