Védekezzünk a káros napsugarak ellen!

Napsugarak

A nyár sűrűjében vagyunk már, még ha az időjárás nem is erről árulkodik, így nem árt minél több figyelmet fordítani a bőrünk védelmére. Az UV sugárzás komoly veszélyként leselkedik ránk és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ezt elkerüljük.

Az UV sugarak is a nap sugarainak természetesen összetevői, de normális esetben az ózonréteg ezeket kivédi, de sajnos az ózonréteg vékonyodásával egyre nagyobb mennyiség éri el Földünket. Nem csak a gyerekek vannak kitéve a veszélynek, mert a felnőttek bőre sem képes teljes mértékben ellenállni a káros sugaraknak. Figyelnünk kell napozási szokásainkra, mert a legjobb amit tehetünk, hogy délelőtt 11 és délután 15 óra között nem tartózkodunk a napon, mert a sugárzás mértéke ekkor éri el  a maximumot.

Különböző krémekkel, napolajakkal természetesen sokat tehetünk a probléma megoldása érdekében, de a legfontosabb az elővigyázatosság. Erős UV sugárzás esetén a bőr könnyebben leég és ez különböző bőrbetegségekhez, esetleg bőrrák kialakulásához is vezethet. A bőr idő előtti elöregedése is bizonyított ilyen esetekben, így nem is kérdés, hogy komolyan kell vennünk a problémát.